Varmepumper Dansani 500

Hos baderumsleverandøren Dansani i Haderslev aflaster otte varmepumper fra Vølund Varmeteknik to gamle gaskedler - og samtidig sparer virksomheden næsten en kvart million kroner om året.

Fakta: Varmepumper aflaster gaskedler. 8 stk. 20 kW varmepumper fra Vølund Varmeteknik er placeret på taget hos Dansani i Haderslev. Her leverer de tilsammen 670.000 kWh varme om året og aflaster derved to gamle gaskedler, hvilket giver Dansani en besparelse på ca. 250.000 kr. om året. Fra venstre fabrikschef Finn Jensen, energitekniker Allan Hansen, vicevært Arne Thomsen og montør Henrik Frederiksen fra VVS Søberg.

I 20 år har to store gaskedler stået for opvarmningen af 20.000 kvm. produktions- og lagerhaller samt 1.500 kvm. administration hos baderumsleverandøren i Haderslev.

Det har de gjort godt, fortæller vicevært Arne Thomsen, der har ansvaret for virksomhedens tekniske drift:

- De bliver dog hverken yngre eller billigere i drift, og samtidig sker der i disse år rigtig meget inden for bæredygtige energiløsninger. Så vi undersøgte mulighederne og kontaktede VVS Søberg, der kom op med en hybrid løsning, hvor otte F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik fungerer som primær varmeforsyning. Varmepumperne leverer 160 kW og producerer årligt 670.000 kWh. Gaskedlerne skal kun supplere i de rigtig kolde perioder.

Kontant gevinst

Løsningen aflaster de store gaskedler og forlænger deres levetid. Hertil kommer en økonomisk gevinst på omkring en kvart million kroner om året, hvilket glæder fabrikschef Finn Jensen:

- De store gaskedler har fungeret upåklageligt, men er for dyre at starte op i sommerhalvåret, når der lidt populært sagt blot skal laves varmt vand til et enkelt brusebad i omklædningsrummene. Her har varmepumperne en klar fordel, da de tilpasser sig det aktuelle behov, og så producerer de omtrent fem gange mere energi, end vi putter ind i dem. Det kan tydeligt aflæses på varmekontoen og er sammen med energitilskud med til at sikre en tilbagebetalingstid på kun tre år.

Varmepumper Dansani 323

Nem overgang

For Dansani var det vigtigt, at montage og installering forstyrrede den daglige produktion og medarbejderne mindst muligt, ligesom der under hele forløbet skulle være varme på bygningerne.

- Her har vi masser af ros til VVS Søberg for en veltilrettelagt og stram projektstyring, siger Arne Thomsen og fortsætter:

- De har sørget for alt, lige fra ingeniørberegninger og fremstilling af specialstativer til montering af varmepumperne på taget, til koordinering af de forskellige faggrupper, der har været involveret. Selv den store mobilkran, der løftede varmepumperne på plads, nåede vi knap nok at opdage, før den var færdig og væk igen.

Hele forløbet – fra de indledende forberedelser hos Dansani til montering, installering og levering – har taget blot tre-fire uger. I den periode har montør Henrik Frederiksen været VVS Søbergs faste mand på opgaven og ankermand for overholdelse af tidsplaner og garant for udførelsens kvalitet.

- Det har sikret et godt flow, og Henrik kender anlægget ned i mindste detalje. Så er vi altid to, der snakker samme sprog, konstaterer Arne Thomsen.

Varmepumpe er en optimal løsning for mange.  

Hos VVS Søberg monterer vi varmepumper i hele Danmark. Vi har teknikere kørende i hele landet, som er specialister indenfor dette område. Læs mere her VVS Søberg varmepumper se også vore låneberegner.

 

Læs mere om Vølunds Varmepumper her. https://volundvt.dk/